Receptov.cz

Tradiční české a slovenské recepty

Recept na česnekovou pomazánku

Rychlá a chutná česneková pomazánka k pivu

Základem je máslo

Moje česneková pomazánka je velmi jednoduchá a výborná k pivu, protože je mastnější.

Recept na česnekovou pomazánku za pár minut

česneková pomazánka se tradičně dělá z majonézy, sýra a jogurtu, či z tvarohu. Já ji dělám jen z másla, česneku a soli s trochou majolky nebo jogurtu. Základ je tedy změklé máslo, to nejlepší, jaké seženete.

Česnek se musí rozetřít se solí, aby nebyl na hrubé kousky. Dobře chutná s jakýmkoli ovocem, nebo s klobáskou. N silvestrovské oslavy nebo jiné sváteční chvíle je česneková pikantní pomazánka velmi vhodná. Nezapomeňte na džbánek piva.

Ingredience:

  • máslo změklé
  • česnek
  • majonéza či jogurt
  • sůl, pepř. citron

Postup vaření:

  1. Rozetřeme si dostatek česneku se solí vůči porci másla, kterou chceme použít. Nebojte se tomu naložit a dát česneku hodně! Na celé máslo klidně celou palici česneku.
  2. Smíchejte dohromady máslo, česnek, pepř a několik lžic majonézy nebo jogurtu. Perfektně roztírejte, aby byla pomazánka našlehaná
  3. Dochuťte solí, pepřem a citrónem.