Recept na česnekovou pomazánku za pár minut
česneková pomazánka se tradičně dělá z majonézy, sýra a jogurtu, či z tvarohu. Já ji dělám jen z másla, česneku a soli s trochou majolky nebo jogurtu. Základ je tedy změklé máslo, to nejlepší, jaké seženete.
Česnek se musí rozetřít se solí, aby nebyl na hrubé kousky. Dobře chutná s jakýmkoli ovocem, nebo s klobáskou. N silvestrovské oslavy nebo jiné sváteční chvíle je česneková pikantní pomazánka velmi vhodná. Nezapomeňte na džbánek piva.
Ingredience:
- máslo změklé
- česnek
- majonéza či jogurt
- sůl, pepř. citron
Postup vaření:
- Rozetřeme si dostatek česneku se solí vůči porci másla, kterou chceme použít. Nebojte se tomu naložit a dát česneku hodně! Na celé máslo klidně celou palici česneku.
- Smíchejte dohromady máslo, česnek, pepř a několik lžic majonézy nebo jogurtu. Perfektně roztírejte, aby byla pomazánka našlehaná
- Dochuťte solí, pepřem a citrónem.