Receptov.cz

Tradiční české a slovenské recepty

Salámová pomazánka - recept

Salámová pomazánka s Vysočinou

Snadno roztíratelná a velmi chutná pomazánka ze salámu

Tato salámová pomazánka je velmi dobrá. Je v ní njemno nasekaná cibulka spolu s kvalitním salámem Vysočina a je velmi rychlá na přípravu.

Recept na salámovou pomazánku

Kdo tuto pomazánku někdy ochutnal, jistě ji miluje. Dá se samozřejmě připravit z měkkého salámu, ale lepší je vysušený. V prodejnách Coop se dá koupit kvalitnější salám Vysočina. Je potřeba jim to ale říci a požádat je, zda-li, ví, která je ta kvalitní. Nabízejí asi tři druhy tohoto salámu. Alespoň u nás na vesnici.

V receptu je použita majonéza, jogurt a najemno nasekaná cibulka, nikoli jen pokrájená. V lednici vydrží dva, tři dny, ale stejně bude brzy snědena, jak je dobrá. Salámu se jistě meze nekladou a tak si do ní dejte ten, který vám chutná. Hotová je za 10 minut.

Ingredience:

  • Majonéza
  • Bílý jogurt
  • asi 200g salámu Vysočina
  • půl cibule

Postup vaření

  1. Nasekejte si půl cibule na velmi jemno a salám nastrouhejte taktéž jemně.
  2. Do mísy dejte salám a tři lžíce bílého jogurtu. Dále posekanou cibulku.
  3. Postupně přidávejte majolku tak, aby pomazánka byla snadno roztíratelná.
  4. Přidejte špetičku soli, trošku pepře a řádně promíchejte, ať se chutě spojí. Hotovo!