Receptov.cz

Tradiční české a slovenské recepty

Rybičková pomazánka - recept

Rybičková pomazánka ze sardinek

Lahodná rybičková pomazánka

Můžete ji udělat z jakékoli ryby a je pravdou, že také jakkoli upravenou. Výborná je i z uzených ryb. V tomto případě na rybí pomazánku postačí obyčejné olejovky z Tesca.

Jednoduchý recept na pomazánku ze sardinek

Je již tradicí či zvykem dělat u nás rybičkovou pomazánku z olejovek. Je velmi jednoduchá, protože se skládá pouze ze tří ingrediencí. Těmi jsou samotné rybičky, cibule a dobré máslo. Nezapoměňte, že musí být změklé!

Je naprosto normální, že si lidé běžně do této pomazánky dávají např. vajíčka, tvaroh, nebo Lučinu. U nás doma je zvykem dělat ji již od mého dětství takto jednoduše pouze s máslem. Abych pravdu řekl, nikdy mi nechutnala v případě, když se ji někdo snažil jakkoli vylepšovat. Proto si ji i vy udělajte tak, jak ji děláme tradičně u nás a sami posuďte, která rybičková pomazánka bude lepší.

Ingredience:

  • 2 konzervy olejovek ve slun. oleji
  • změklá půlka másla (může být i celé)
  • půl menší cibule
  • citron, sůl, pepř

Postup vaření:

  1. Oloupejte a pokrájejte si cibulku na jemno.
  2. Do misky dejte máslo a obsah z jedné konzervy rybiček úplně celý včetně oleje. Z druhé konzervy rybiček dejte jen samotné ryby bez oleje. Ten dejte např. kočkám 🙂
  3. Přidejte pokrájenou cibulku, osolte lehce, opepřete silněji a přidejte akorát citronu.
  4. Vše důkladně a pečlivě promíchejte, aby pomazánka byla jednotná a nebyly v ní máslové pucky. Dobrou chut!